martes, 7 de julio de 2009

Huehuetenango

Hola a tots,
ja som a Huehue! avui aviat ens hem dirigit cap a la terminal d'Antigua per dirigir-nos a Chimaltenango. Per fi la nostra primera experiencia amb els ruleteros o camionetas ( no se ben be que es que!). Quan arribes a la terminal hi ha un caos d'autobusos i a cada un una persona cridant la direccio del bus... venen cap a tu i si coincideix que es el teu, t'agafen les coses i cap amunt! en el nostre cas l'home ha agafat les tres motxilles alhora, ha pujat a l'escala i les ha carregat, nosaltres ens hem quedat impactades ja que amb prou feines cadascuna podia amb la seva...

El primer tram del viatge ah estat Antigua-Chimal, un cop alla hem aconseguit trobar les oficnes de Ceiba, i he de dir que ho hem fet forca be! des del "Pollo rey" una quadra per sobre del super 24...i si ho hem trobat! alla hem conegut a la Vanessa, que ha estat molt amable i acollidora, pero al final no ens hem quedat cap dia a casa d'ella perque ja havien parlat que si voliem pujar ja avui cap a Huehue ja ens esperaven. I aixi ho hem fet, un altre cop cap al ruletero ( en aquest ja no s'hi veien turistes...) i muntanyes amunt fina a 4 caminos on hem fet transbordament per arribar finalment a Huehue. Per cert es genial quan l'autobus fa una pausa i s'omple de venedors de menjar ambulant...hi havia mes gent venent que passatgers!

El viatge ha estat mogut pero precios, el paisatge era fantastic, les munyanes, el verd, els camps de blat de moro i altres conreus i la gent treballant-hi, ja som a Guatemala! A mesura que ens hem allunyat d'Antigua hem anat veient un altra realitat...mes pobresa, mes bruticia, mes caos... en definitiva un mon molt diferent al que nosaltres estem acostumades.

I per fi hem conegut en Chepe Ros, que ens ha vingut a buscar a la terminal i ens ha dut a l'oficina de Ceiba, on despres d'una bona menjada a base de tortitas, frijol, platan i ous ( tot bonissim ) ens disposem a descansar. Dema a les 8, reunio amb el Chepe per parlar ja del que interessa, els projectes i les nostres tasques.

I ara a descansar...

P.D perdoneu les faltes..no trobo els accents!

Julia

No hay comentarios:

Publicar un comentario