miércoles, 15 de julio de 2009

El agua y las tierras no se venden, se defienden

Hola a tots
Avui ens hem aixecat a les quatre del matí per, juntament amb molts companys de CEIBA, dirigir-nos una concentració social que ha tingut lloc al punt fronterer amb Mexic de La Mesilla.
La concentració estava convocada per la "Asamblea departamental por la defensa de los recursos naturales" y el "Consejo de los pueblos de occidente por la defensa del territorio", i tenia com a objectiu fer sentir la seva veu en contra de l'actuació governamental en l'explotació dels recursos naturals del país, com són l'obertura de mines a cel obert o la intal.lació de plantes hidroelectiques, i la vulneració dels drets humans al país.
A tot al país s'han dut a terme també altres manifestacions i es comptabilitza que hi han participat un total d'unes 10.000 persones. A la Mesilla no sabem ben bé quanta gent hi havia pero els que hi eren han vingut de totes parts del departament, alguns havent hagut de fer un viatge de fins a 9 hores per assistir-hi. Us imagineu quants de nosaltres assistiríem a una manifestació si haguéssim de fer tot un dia de camí per arribar al lloc on es realitza?
Ha estat un dia molt emocionant, veure a gent de comunitats molt llunyanes vinguts per alcar la seva veu en defensa dels seus drets i de la terra que els permet subsistir és tot un exercici de democracia en un país on fins ara aquesta no ens ha mostrat la seva millor cara.

Si una cosa ens ha sorpres i podem dir que entristit ha estat la inexistent presencia dels mitjans de comunicació. Així actuen aquí: si no hi són ningú podrá saber que ha passat i si ningú ho sap ningú es fa preguntes... així que realment pensem que no sabem fins a quin punt el que s'ha fet avui, com a mínim l'acte a la Mesilla, tindra alguna mena de repercussió en la presa de decisions del gobern o influira en l'opinió pública de la resta del país.

Pengem algunes fotos de la jornada

Laia i Júlia

3 comentarios:

  1. Compañeras, estabais vosotras par documentar el acto. Eso ha sido algo muy importante y emocionante para nosotros.
    Desde Milpa, gracias.

    salvalorén

    ResponderEliminar
  2. Vosaltre podeu ser els mitjans de comunicacio! Que be que us integreu tant i els doneu suport en actes com aquests. Seguiu aixi, noies! I enhorabona per les fotos, son precioses.
    Un peto molt fort,

    Aurelia

    ResponderEliminar
  3. Després d'una bona estona ja m'he posat al dia i pel que veig no pareu! com diu l'Aurèlia, vosaltres participant i escribint al blog ja sou una veu cap a l'exterior del que està passant, seguiu així!

    Ànims noies i felicitats per les fotos!

    Un peto molt fort des de Tarragona,

    Alba

    ResponderEliminar