jueves, 20 de agosto de 2009

Ja s'acaba

Hola a tots!

Aquests dies no hem escrit gaire però és que aquí a Chaculá utilitzem els ordinadors "públics" i no sempre estan disponibles, i a més a més fan el mateix horari que la clínica així que tampoc puc estar-me molta estona aquí, només les estonetes que no ve ningú.

Demà ja ens despedim de la nostra feina amb CEIBA i dissabte comencem la setmana de ruta pel país... la nostra intenció és pujar cap a Tikal i des d'allà anar baixant fins a la costa del carib guatemalteca. La veritat és que les tres tenim moltes ganes de conéixer la selva del Petén i la costa però alhora ens entristeix deixar la feina aquí. En el meu cas el fet d'haver estat meitat del temps a Cuilco i meitat aquí fa que tampoc sigui tant dura la despedida perquè una part ja la vam fer, però suposo que per la Monste, que ha estat tot el temps aquí serà més difícil...i és que la gent que treballa aquí són molt agradables, atents i és com una família. L'ambient a Chaculá és tranquil i molt agradable.
Jo estic molt contenta d'haver estat dues setmanes aquí, el poder treballar a la clínica al costat de la infermera i la comadrona ha estat un plaer i m'ha servit per aprendre molt d'elles, que ja tenen molts anys d'experiència. Dilluns vaig tenir la meva primera emergència nocturna, una noieta de 15 anys que tenia una hemorràgia postapart. La situació va ser delicada però entre les tres la vam poder estabilitzar per enviar-la al centre de salut de Nentón on, en principi la podíen atendre. El dia següent vam saber que quan van arribar allà, tot i tenir el medicament necessari, com que el metge de guàrdia no hi era va haver de fer unes 3 hores més fins a Huhuetenango, em va entristir molt saber això, tenien el medicament però qui havia de ser allí atenent emergències no hi era! i mira que havíem trucat dient que enivàvem a la noia...
Bé ja tindrem temps a la tornada per explicar ecperiències. De moment aquest vespre sopar de despedida amb els companys i demà ja cap a Huhue per despedir-nos allà de la resta de gent de CEIBA i començar dissabte a viatjar.
No crec que poguem escriure gaire més al blog. Moltes gràcies per anar-lo llegint i escriure, ha estat sempre un plaer llegir els vostres comentaris i ens han ajudat molt! ens veiem d'aquí a poc.
Una abraçada molt forta
Júlia

2 comentarios:

  1. Noies enhorabona per la tasca feta, desde Catalunya teniu el nostre suport i ara a gaudir del poc temps que queda ens veiem a la tornada.

    una abraçada per les tres

    Paco i Carme

    ResponderEliminar
  2. Ja esperàvem notícies vostres! ens alegra saber que aquestes dues setmanes han estat també una molt bona experiència. Gaudiu molt de la setmana de viatge que us queda! Us esperem amb moltísssimes ganes de que ens ho expliqueu tot de primera mà!

    una abrassada molt forta des de Tarragona,

    Alba

    ResponderEliminar